<diversamente="coding" >

IO1CY

Διακρατική έρευνα

Τα αποτελέσματα >

Το 2019, εταίροι από την Ιταλία, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Κύπρο και την Αυστρία διενήργησαν έρευνα για να διαπιστώσουν το επίπεδο των ψηφιακών ικανοτήτων και δεξιοτήτων, καθώς και τις ανάγκες σε αυτούς τους τομείς, για την ομάδα-στόχο του προγράμματος, τους κωφούς και τα άτομα με προβλήματα ακοής σε ηλικία εργασίας. Τα ευρήματα της έρευνας παρείχαν στους εταίρους στοιχεία για την ανάλυση των αναγκών κατάρτισης, βάσει των οποίων αναπτύσσονται επί του παρόντος η μεθοδολογία κατάρτισης και τα ψηφιακά υλικά.

Μερικά από τα σημαντικότερα ευρήματα από την έρευνα σε διακρατικό επίπεδο είναι:

  • Συμμετείχαν 170 κωφοί από 5 ευρωπαϊκές χώρες.
  • Συμμετείχαν 50 οργανώσεις και ενώσεις που συνεργάστηκαν με κοινότητες κωφών.
  • Το ενδιαφέρον για περαιτέρω κατάρτιση στον τομέα των ψηφιακών δεξιοτήτων και του προγραμματισμού ήταν υψηλό.
  • Καλύτερες μέθοδοι μάθησης αναδείχθηκαν η μάθηση με έναν μέντορα ή μάθηση με συνεργάτες ή φίλους.
  • Τα κουίζ και οι διαγωνισμοί ήταν οι πιο δημοφιλείς διαδραστικές ασκήσεις.

Είναι σαφές ότι οι κωφοί και τα άτομα με προβλήματα ακοής βλέπουν την ανάγκη να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στον τομέα της ψηφιακής παιδείας και αναζητούν ευκαιρίες κατάρτισης προσαρμοσμένες στις συγκεκριμένες απαιτήσεις τους (π.χ. προσβάσιμες μεθόδους κατάρτισης και υλικά με ιδιαίτερη έμφαση στα οπτικό τομέα και τη διγλωσσία – στη νοηματική γλώσσα και τη γραπτή γλώσσα).
Με αυτές τις δεξιότητες, οι συμμετέχοντες στην έρευνα ελπίζουν να βρεθούν σε καλύτερη θέση για να ξεπεράσουν τα εμπόδια στην απασχόληση και να βρουν εξειδικευμένες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Το να είσαι μέρος του ψηφιακού κόσμου θα διευκολύνει τη μεγαλύτερη κοινωνική ένταξη των ανθρώπων που είναι κωφοί ή με προβλήματα ακοής.
Μπορείτε να κατεβάσετε όλα τα ευρήματα από την έρευνά μας στην παρακάτω διακρατική έκθεση:

Skip to content